Skip to Content

Bemanning

Pieter Lambregts (1955)

Geboren in Zeeland maar getogen in Brabant. Leerde zeilen op zeilkamp van de middelbare school in de 16 m2 op de Nieuwkoopse plassen. Tijdens de studie korte tijd wat geprutst in Vaurien en Laser, maar Pieter bleek toch meer een toerzeiler. Hij huurde een paar keer een jachtje op de Middellandse zee en besloot in 1997 de hobby serieuzer aan te pakken: hij kocht zijn eerste schip, een Winner 950. Aanvankelijk nog vanaf de Kaag, als moederschip voor wedstrijdzeilende dochter, later werd Medemblik de thuishaven. Geleidelijk werd de Noordzee verkend en werden de grenzen verlegd met tochten naar de Kanaaleilanden en Whitby, soms met vrienden, soms met het gezin.Zeilen werd van hobby een passie en de fantastisch zeilende Winner werd verruild voor de Forgus, met het oog op nog langere zeereizen.Na zijn echtscheiding krijgt met de komst van Monique niet alleen zijn levensvreugd een nieuwe impuls, maar ook het zeilen is snel een gezamenlijke passie. In enkele jaren tijd maken ze met z’n tweeën prachtige tochten naar Noorwegen, Schotland en de Kanaaleilanden.

dsc_0421Van beroep is Pieter neuroloog, hij werkt al meer dan 25 jaar met veel plezier in een van de leukste ziekenhuizen van Nederland. Hij is beretrots op zijn twee kinderen, Merel (1985), die ook graag zeilt, en Joost (1987), die zeilen als kind haatte, “hij ging nog liever naar school”, wat hij overigens ook met grote tegenzin deed.
Inmiddels heeft Pieter enkele duizenden zeemijlen afgelegd, grotendeels op eigen kiel, maar hij zeilde ook doublehanded met het schip van vriend Ton van de Canarische naar de Kaapverdische eilanden. Hij houdt vooral van lange etappes, houdt zich graag bezig met de techniek aan boord en geniet verder van alle facetten van het zeilersleven. Het roer laat hij vaak en graag aan Monique, hij beschouwt de boot, de zee en de wereld graag vanaf zijn plekje bij de kajuitingang.
Hij droomt van langer en verder, en weet dat dat er ook van zal komen. Maar een paar jaar geleden dacht hij nog niet dat zijn droom in 2013 al in vervulling zou gaan!

Monique van Mechelen (1975)

Geboren in Nijmegen, maar getogen op het platteland van Brabant als echte landrot. Heide en bos als uitvalsbasis, werken op het land in de zomer om bij te verdienen. Wilde zéker niet mee met zeilkamp onder leiding van die dubieuze geschiedenisleraar.Eerste zeilervaring tijdens studietijd in Groningen, zittend in BM-er op de friese plassen onder leiding van twee “kapteins” die allebei een beetje konden zeilen. De bijna-aanvaring met Skûtsje en heftige terugtocht bij onverwacht slecht weer, deed de vlam niet in de pan slaan. Hobby bleef wandelen met rugzak en koken op gasstelletje in de bergen tijdens vakanties, lekker primitief en afzien.

MoniqueOntmoeting met Pieter was voor die hobby fataal, maar een ongekende vlam sloeg weldegelijk in de pan en het zeilen hoorde er dus vanzelfsprekend bij. Primitief en afzien was de overeenkomst en het grote genieten samen de toegift. Zonder ervaring ging Monique vol vertrouwen mee onder leiding van deze ervaren schipper en onze eerste zeetocht was een feit. Door enkelletsel en bijbehorend verminderde mobiliteit werd Monique meteen eerste stuurvrouw en is dat sindsdien gebleven. Inmiddels is het zeilen vol overtuiging een gedeelde passie en leven we elk jaar toe naar het klussen in het voorjaar en de avonturen in het seizoen dat volgt.

Van beroep is Monique revalidatiearts en werkt alweer ruim 4 jaar in de Haagse regio met patiënten met fysieke letsels en neurologische problemen. Ze is gelukkig met haar leven, haar grote liefde, de gedeelde hobbies en warme vriendenkring. Maar bovenal houdt ze van het waarmaken van dromen, die er niet om liegen. Vol vertrouwen kijkt ze naar de toekomst, en gelooft erin dat Pieter en zij samen de reis aankunnen die in 2013 gaat starten.

Samen