Skip to Content

De verhandeling over het lakken van nagels aan boord

Blijkbaar riep de belofte een verhandeling te gaan schrijven over dit onderwerp enige verwachtingen op, met name onder het vrouwelijk lezerspubliek. We kregen meerdere mails van dames die nieuwsgierigheid liet blijken en vol verwachting waren.

Degenen die mij kennen, weten dat het lakken van nagels niet iets is wat mij dagelijks bezighoudt. Wel verzamelde ik al jarenlang allerlei potjes nagellak, in de hoop ooit een schilderij van nagellak te maken. Dit laatste is er nooit van gekomen, maar toen we ons huis leeghaalden voor vertrek met de Déesse, kwam ik de doos met 96 potjes nagellak tegen, en ontstond het idee van deze verhandeling.

De potjes met de mooiste kleuren naar mijn smaak gingen mee op reis. Tijdens de tocht van Spanje tot in het Caribisch gebied heb ik geprobeerd mooie fotoshoots te maken, met mijn gelakte teennagels op de voorgrond, om op deze manier een indruk te geven van wat wij zoal meemaken. Van mooie vergezichten tot strandwandelingen, van avontuur tot rustige momenten op zee, van bleke huid tot stralend bruine voeten.

Geniet van de plaatjes! Om de plaatjes te zien, klik hier.

Met dank aan Myriam Koop die mij twee van haar kleuren leende.

P1050810