Skip to Content

Logo
Welkom op de website van de Deesse Logo.

Laatste Nieuws

18-12-18 22:36

Inmiddels is de Déesse niet meer van ons, we hebben haar aan een leuk Fins koppel verkocht.

27-08-18 20:03

Wist u al dat onze Déesse te koop staat? Een fantastisch schip met bewezen staat van dienst. Zie onder voor meer details.

3-07-16 10:29

Gisteren aangekomen in Scheveningen. Een hartverwarmende ontvangst door ruim 40 man familie en vrienden op de kade.

2-07-16 12:44

Maasmond gepasseerd. Scheveningen in zicht. Dikke stroom mee. ETA 14.15!

Lees meer korte berichten ->
 

Recentste Verslag

We zijn er weer!

Op 8 juli 2013 voeren we weg uit de haven van Scheveningen, om er eergisteren, op 2 juli 2016 weer binnen te varen. In drie jaar tijd de wereld rond gevaren, een geweldige prestatie en een fantastisch mooi avontuur, we zouden het zo weer doen! Wat was het leuk dat er zoveel mensen waren om  Continue Reading »

Inmiddels is de Déesse niet meer van ons, we hebben haar aan een leuk Fins koppel verkocht.

Wist u al dat onze Déesse te koop staat? Een fantastisch schip met bewezen staat van dienst. Zie onder voor meer details.

P1030970

Op 8 juli 2013 voeren we weg uit de haven van Scheveningen, om er eergisteren, op 2 juli 2016 weer binnen te varen. In drie jaar tijd de wereld rond gevaren, een geweldige prestatie en een fantastisch mooi avontuur, we zouden het zo weer doen!

SONY DSCWat was het leuk dat er zoveel mensen waren om ons binnen te halen! Het was een pittige tocht, die laatste etappe. P1030932Eerst een dik uur het slijkgat bij Stellendam uit, tegen dikke westenwind  in vissermannen, steile golven op ondiep water door wind tegen stroom, geen pretje. Daarna met windkracht zes de Maasmond overgestoken, op 6 kabel voor een cargoschip langs gevaren, cool. En dan toch dat emotionele moment wanneer we de torens van Scheveningen in de verte zien liggen. Spannend om bij deze wind en golven tussen de havenhoofden door naar binnen te varen, maar direkt daarna het heerlijke vlakke water, de zwaaiende mensen op de havenhoofden links en rechts, vlaggetjes en toeters, geweldig! Jammer dat de havenmeester zn telefoon niet opnam en dat we het marifoonkanaal niet konden bereiken, maar ach, we vonden een plek langs de steiger en hadden daarna een heerlijke middag. Ruim 5o mensen waren gekomen om ons welkom te heten, waaronder 16 kinderen inclusief onze kleine Pim. We hadden er van te voren niet zo over nagedacht, maar de Déesse blijkt ook prima als kinderdagverblijf te kunnen functioneren :)

Wat zaten de moeders daar relaxed in het zonnetje met een glaasje champagne erbij, terwijl de kroost zich onderdeks en in de kuip vermaakte. Wat fijn om al die lieve en vertrouwde gezichten weer te zien. Er zijn wel 10 flessen champagne doorheen gegaan en alle tropisch cake was op aan het eind van de dag.

Daarna uit eten met de moeders, Jan en tante Ria, een waardige afsluiting van onze reis, waarbij we de moeders extra bedankt hebben omdat zij ons het meeste hebben moeten missen, we tante Ria in het zonnetje hebben gezet als dank voor trouwe nieuwskoerier-diensten en we met elkaar hebben geproost op beterschap voor mn vader, die er jammergenoeg niet bij kon zijn.

P1030954

De dag erna heel de dag door nog aanloop gehad, weer 8 lieve mensen terug gezien, zo fijn. En vandaag, maandag, hebben we onze spullen in het huis van Ton en Toos neergezet, de plek waar we de komende twee maanden lekker gaan nagenieten van onze mooie reis. Vanavond hebben we het supergezellig gehad bij Joost en Veerle en eindelijk echt even de tijd gehad om onze nieuwe aanwinst in de familie, stamhouder en kleinzoon Pim te leren kennen, wat een superleuk jongetje!! 1 ding weten we zeker: we gaan de komende jaren weer extra genieten van familie en vrienden om ons heen.

SONY DSC

2016-07-03-PHOTO-00000100 2016-07-02-PHOTO-00000009z

P1030944

P1040008

 

 

 

 

 

Gisteren aangekomen in Scheveningen. Een hartverwarmende ontvangst door ruim 40 man familie en vrienden op de kade.

Maasmond gepasseerd. Scheveningen in zicht. Dikke stroom mee. ETA 14.15!

Om 9.30 door de sluis. Toen 90 minuten beuken in het Slijkgat tegen West 6. Nu weer op zee. Alles volgens schema.

En als je ons “life” zien varen, kijk dan op marinetraffic.com. Vul rechtsboven (bij vessel/port) Deesse in, klik Deesse aan in de lijst en klik op “latest positions”.

Over een half uur varen we weg uit Stellendam. We weten nog niet wat de ligplaats in Scheveningen wordt maar vanaf de Dr Lelykade kun je ons zeker zien binnenvaren. ETA 14.30 Nederlandse zomertijd.

Van Boulogne naar Stellendam. Windkracht 6 en Slijkgat, Goereese sluis en invaren jachthaven in het pikkedonker. Spannende dag dus, maar fijn weer heelhuids in Nederland te zijn. Later vandaag even bij Ruud op bezoek.

ETA (verwachte aankomsttijd) Deesse in jachthaven Scheveningen zaterdag 2 juli, 14.30 uur.
Hou de site in de gaten voor updates in de loop van zaterdag.