Skip to Content

Waarom & hoe

Forgus 37

Forgus is een Zweedse kwaliteitswerf op het eiland Orust, waar bijvoorbeeld ook Halberg-Rassy en Najad hun thuisbasis hebben/hadden. De 37 is een middenkuiper. In vergelijking met bovengenoemde landgenoten is het vrijboord lager waardoor de lijn eleganter is. De bouw is oerdegelijk, het timmerwerk is van uitmuntende kwaliteit, de afwerking is prachtig. Het schip combineert goede zeileigenschappen met een zeer rustig gedrag in golven. De kuip is lekker beschut. Binnen is het zeer comfortabel. Wij slapen in de achterkajuit. De indeling is verder klassiek.

Ons schip

Ze werd in opdracht van de eerste eigenaar in 1997 gebouwd. Het jaar daarvoor had er een Forgus 37 op de natte Hiswa gelegen en hij was direct verliefd. Hij zeilde haar onder de naam Pearl zelf naar Nederland. Hij had grote plannen maar moest om gezondheidsredenen in 2003 afstand van haar doen.

Déesse

Het schip paste uitstekend bij ons, maar haar naam paste ons wat minder. We wisten dat het een franse naam moest worden (Monique was française in een vorig leven). De naam moest stoer en elegant zijn. We hebben er zeker een jaar naar gezocht en over gemijmerd. In eens wisten we het; Déesse (frans voor “godin”) bleek de perfecte naam. We doopten haar vroeg in het seizoen van 2006, op eerste Paasdag, met water van het eerste tij (geoogst in Scheveningen), gemengd met champagne.