Skip to Content

Culinair

Wat een feest om in de natuur verse mosselen te ontdekken! super genieten die avond. lekker eten maar wel uit de supermarkt gerookt ook heerlijk! gebakken geepfilets

Als we onderweg zijn met onze Déesse eten we vrijwel altijd aan boord. Dit in tegenstelling tot ons Haagse leven, waar we regelmatig een restaurantje in gaan. Voordeel van het wonen in hartje stad. Op de een of andere manier is kokkerellen aan boord leuk, gezellig, ontspannend, een soort hobby waar je eindelijk eens de tijd voor neemt. En de uitdaging voor vertrek is om zó goed in te slaan, dat je onderweg niets te kort komt, qua kruiden, sausjes, olie&azijn. Alle basics aan boord zodat elke vangst verwerkt kan worden tot een culinair hoogstandje. De wasabi en sojasaus zijn nog onaangeroerd, maar staan klaar voor dat ene grote moment dat vast nog gaat komen…..

Ook zo leuk om elke reis weer te beseffen hoeveel we hebben: hoe klein de keuken ook is en hoe beperkt de kastruimte, we komen nooit wat te kort aan pannen, schalen of keukengerei. De aspergepan hebben we laatst maar van boord gehaald, dat ging net te ver. Maar de grillplaat doet vaak dienst en uit de oven komen de mooiste schotels. Toen we vorig jaar zuinig moesten doen met ons laatste restje gas, deed een wegwerp aluminiumschaal, beetje dichtgevouwen, dienst als stoofpot op de barbecue die we aan de roerstand hadden bevestigd, geweldig! Of het jaar ervoor, toen het gas te vroeg op was, ineens het creatieve idee om ons rookoventje op het cardanisch gasfornuis te zetten, en vervolgens toch ei met spek te bakken op een spiritus vlammetje…. Nee, niet voor 1 gat te vangen!

Het toppunt was de vakantie van 4 weken in Noorwegen, waarin we in totaal 60 euro hebben uitgegeven aan etenswaar. Behalve twee keer lunch en een pizzamaal in Oslo, hebben we alleen maar “thuis” gegeten, zoveel vis kunnen vangen en zo’n pracht voorraad (groente en fruit in hangnet, ideaal!), dat we af en toe alleen wat vers brood, tomaten, mozzarella en zuivel hebben gekocht.

 

De eerste zelfgevangen wilde zalm Kabeljauw volgens frans recept Krab cocktail als salade deze avond of zalm in een salade. Stoofschotel kabeljauw, heerlijk! zalm op de huid gebakken zelf geplukte mosselen