P1010364

De laatste klusjes en dan varen we weg uit Kaapstad, op naar Sint Helena, zo’n 1700 mijl verderop, 2 weken op zee, of langer, want er is licht weer voorspeld. Maar we hebben er zin in om weer uit te varen, na de afgelopen intensieve maand. Lekker weer de wind in onze haren te voelen, lekker samen te zijn, de tijd hebben om weer eens een boek of tijdschrift te lezen en weer een beetje zen te worden. Terug te denken aan alle mooie dingen en bijzondere ontmoetingen van de afgelopen maand.

Het was fijn om weer even in Nederland te zijn, altijd goed om familie en een paar dierbare vrienden weer te zien en spreken. Maar het is ook altijd weer een intensieve tijd, steeds onderweg van hot naar her en altijd een vol programma, de dagen wil je gewoon uitbuiten als je er dan toch even bent. Naast leuk ook gewoon handig, want in NL weet je tenminste waar je wat kunt kopen. Dus het komende half jaar zitten we weer op nieuwe kapok bootkussentjes, die we nergens op onze reis tot nu toe hebben kunnen vinden.

Op de vlucht terug naar Kaapstad gingen onze moeders met ons mee. We hadden een prachtige week met elkaar waarin we veel hebben gedaan. Kaapstad gezien, gewandeld langs het Waterfront, naar Robbeneiland, de Tafelberg op. Natuurlijk naar Kaap de Goede Hoop, naar de pinguins en naar prachtige botanische tuinen. Dan de wijnregio ingegaan, naar Franschhoek en Robertson. Op heel wat bijzondere plekjes geluncht en gedineerd. En als grote verrassing aan het eind 24 uur in een private gamereserve. En daar hebben we zulke mooie dingen gezien en meegemaakt! Voor ons bijzonder, maar voor onze moeders helemaal, voor hen beiden was het de eerste keer dat ze op safari gingen. Een dierbare herinnering voor ons allemaal!

Wij zijn er nu klaar voor, Déesse is goed volgeladen met lekkere wijn en groeten&fruit, er zal ons de komende tijd aan niets ontbreken. De komende anderhalve maand dus voornamelijk op zee, met een korte tussenstop op St Helena. Klaar voor een nieuw avontuur. En vanaf nu in volle afwachting van dat ene telefoontje of bericht, waarin we gaan horen dat Joost en Veerle trotse ouders zijn van hun kersversgeboren zoon, spannend! Dat gaan we vieren op volle zee, de fles bubbels staat er al voor koud!

P1000761

P1010334

P1000866