P1000312

Twee weken mee op de Déesse, wat verwacht je dan? Hardcore zeilen, wijn uit zak, eten uit blik en ‘s avonds een boekje lezen. Niets bleek minder waar….

Laten we beginnen met het hardcore zeilen. Zo hardcore is het echt niet. “Aan de wind” komt niet voor in de vocabulaire van de bemanning van de Déesse. Wie gaat er nou aan de wind zeilen als je ook gewoon kan wachten tot je (veel chiller) voor de wind kan dobberen. ‘A gentleman never sails windward’, aldus de kapitein. Helaas, de wind zat toch tegen en wij hadden een vliegtuig te halen, toch aan de wind dus. ‘Ik haat wind’ roept Monique. Plan B, we duiken gewoon een baaitje in, gooien het anker uit en halen de snorkelspullen boven, waarna de gin-tonic en rum-cola klaar staan. Wat vervelend ;)

Eten uit blik en wijn uit zak… dat dachten wij….. Maar Déesse bleek een mobiel sterrenrestaurant. Overdag hengeltje uit, en ‘s avonds of bij de lunch diverse bereidingen van verse Spaanse makreel… op de huid gebakken, Thais gestoofd of Marokkaans, begeleid door Californische topwijnen.

Die Spaanse makreel is niet het enige zeeleven dat wij hebben mogen aanschouwen. Al de eerste dag in Pacific: een gigantische walvis gespot, water spuitend en al! Verder dolfijnen, giga-rog, morenen, trumpetfish, etc etc.

IMG_4095

Zeilen, snorkelen en eten dus.  Maar lichaamsbeweging is ook niet onbelangrijk. De 30-day AB workout werd geïntroduceerd. Dagelijks zwom de crew vanaf de boot, over de Pacific, naar het dichtstbijzijnde bounty strand, alwaar in een opbouwend schema sit-ups, crunches, leg raises en planks werden uitgevoerd. Nu maar hopen dat na ons vertrek dit initiatief wordt voortgezet. Voor en Na foto’s volgen, hebben wij gehoord.

En natuurlijk het Panamakanaal, wat een ervaring was dat! We zijn er goed doorheen gekomen, ondanks een luie, oversexte linehandler (inclusief playboy oorbellen), een bemanningslid met gebroken rib en een idiote Poolse buurboot.

Al met al bleken onze verwachtingen niet echt uit te komen. Déesse bleek een varend restaurant, fitness en zwembad in een. Schitterende ervaringen, culinaire hoogstandjes en prachtige bounty eilanden. Echt vakantie dus!

P1000323

IMG_4106

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan Merel en Adriaan voor deze bijdrage!

We hadden heerlijke weken met z’n vieren. Zometeen zwaaien we Merel en Adriaan uit, die per ferry naar Panama-city vertrekken. Pieter en ik gaan ons nu klaarmaken voor vertrek naar de Galapagos eilanden, waarvoor we op de valreep de juiste documenten hebben verkregen. Het onderwaterschip is tot glimmens toe gepoetst, want anders zijn we daar niet welkom! Nu nog even boodschappen doen, lekker slapen en morgen, zondag, vertrek. Nu maar hopen op een beetje wind op de etappe rond de evenaar, waar we Neptunus gaan ontmoeten.

Klik hier voor meer foto’s van deze weken.

P1000338