Vorige week waren we een weekje in Nederland op bezoek. Wat was het hartstikke fijn om heel de familie in vogelvlucht langs te gaan, een paar lieve vrienden te zien, wat nieuwe telgen te kunnen bewonderen, nieuwe woonplekken te mogen zien en wat zaken te kunnen doen. We hebben er met volle teugen van genoten, hoe vol ons programma in die 6 dagen ook was. En wat ons het meest verwonderde: hoe snel je het heersende tempo weer oppakt en hoe “gewoon” het voelt om iedereen weer te zien, alsof de laatste keer een paar weken geleden was ipv 8 maanden terug!

Inmiddels zijn we alweer een dag of 6 in de haven op onze boot, waar het meteen weer als thuis zijn voelt. Het is hier heet, in de boot 34 graden, nog warmer buiten in de zon. We zijn ons aan het klaarmaken voor de passage door het kanaal, vier grote trossen lijn van 125 foot lengte en een diameter van 21 mm liggen al op het dek, evenals wat autobanden. We lopen heel het tuig nog even na, smeren de bewegende delen, spuiten het ijzerwerk weer in met anti-corrosie-spul. De grote boodschappen zijn al aan boord en weggewerkt in alle gaten en hoeken. De was is gedaan en het polyester wordt gepoetst. We maken de laatste lijstjes met benodigde inkopen. Morgenavond komen Merel en Adriaan aan, voor een vakantie van twee weken bij ons aan boord, gezellig. Op 2 april is het zover: dan gaan we beginnen met de passage door het befaamde Panama-kanaal. Gaaf maar spannend! Voor wie ons wil volgen, er zijn meerdere webcams bij de sluizen. Vooral op de webcam van de Miraflores sluizen zullen we goed te zien zijn, we verwachten daar 3 april rond een uur of drie ‘s middags binnen te varen, in Nederland 22 uur ‘s avonds.

Zie http://www.pancanal.com/eng/photo/camera-java.html

High definition Miraflores Locks.

Via de korte berichten op de site zullen we jullie regelmatig op de hoogte houden tijdens de passage, onder andere over de verwachte aankomsttijd bij die sluizen.

Ter voorbereiding zijn we op 14 en 15 maart samen met Mieke en Luc op hun Cozmik Blues mee door het Panamakanaal gegaan als linehandlers. Leuk, spannend en nuttig, een enorme ervaring zodat wij het op 2 april 2014 goed kunnen als we er met onze Déesse doorheen gaan. Twee leuke dagen brengen we door bij hun aan boord, erg relaxed als het niet je eigen schip is wat in zo’n enorme sluis ligt terwijl het water met al z’n geweld erin of eruit spoelt.

En dan de laatste drie sluizen…. uiteindelijk opent de laatste poort en zie je het water van de Pacific voor je liggen, een magisch moment. Wat hebben we zin in dat volgende avontuur, de Galapagos eilanden tegemoet, en daarna naar de Markiezen en de rest van Frans Polynesië. Naar Fiji en het koninkrijk van Tonga. Waarschijnlijk komen Ton en Toos nog ergens op bezoek, gezellig. En dan eindigt die fase in Nieuw Zeeland, waar we een paar maanden zullen blijven.

Ongelooflijk, wat maken we toch veel mee op deze reis!

Met enorm veel plezier kijken we terug op de voorgaande maanden. Het avontuur van de Kaap Verden, eindelijk die langverwachte Atlantische oversteek en dan het wentelen in Caribische sferen.  Hoogtepunten waren het bezoek aan Los Roques en de San Blas eilanden, ongerepte paradijsjes op deze aardbol.

We hopen dat iedereen heeft genoten van de foto’s en verhalen op de site en dat jullie nog lang mogen meegenieten van alle avonturen die nog komen gaan!

We verwachten dat we, eenmaal op de Pacific, nauwelijks meer internettoegang zullen hebben. Dat betekent dat we alleen tekstberichten op de site kunnen plaatsen, het uploaden van foto’s zal moeten wachten tot de eerstvolgende wifi-spot.

Ook kunnen we onze gewone mail niet meer lezen, en zijn alleen nog bereikbaar via de sateliettelefoon en de sailmail.

 

We kunnen haast niet meer wachten, laat de Pacific maar komen!

Onder deze link de foto’s van de doorvaart samen met Mieke en Luc van de Cozmic Blues