Uiteindelijk zijn we tien dagen in de haven van Santa Cruz op Tenerife blijven liggen, voor ons uitzonderlijk lang. We zijn bezig geweest met het inruimen van De Grote Boodschappen en zijn drie dagen achtereen heerlijk uit lunchen geweest, steeds in hetzelfde straatje, ander tentje. Op vrijdag 1 november wilden we de laatste belangrijke inkopen bij de plaatselijke chandler doen, maar het bleek een nationale feestdag, Allerheiligen, alles dus gesloten. Behalve de semi-overdekte Afrikaanse markt, een feest om rond te lopen. En wat het extra leuk maakte, was het feit dat we er onze eerste toko sinds vertrek vonden. Daar konden we de voorraad currypasta en kokosmelk weer aanvullen.  Die avond het afscheidsetentje met de Foxy Lady en de Skréo. Ieder zou iets lekkers meenemen en zonder onderlinge afstemming werd vervolgens een waar diner geserveerd, met eerst sushi, toen een gazpacho, daarna gemarineerde varkenshaasspiesjes met zelfgemaakte satésaus (iets nieuws voor de fransen),een mozzarellasalade á la Jamie Oliver en een mangoyoghurt-dessert toe. En dan nog versgemalen koffie met cognac.

Ook wij hadden die zaterdag willen vertrekken, maar moesten dat uitstellen door die -voor ons- onverwachte feestdag. De inkopen bij de chandler waren wel echt van belang: een nieuwe bol als fender, twee grote diesel-jerrycans, wat landvasten en nog wat klein spul. En dan voor de laatste keer voorlopig naar de MediaMarkt om het probleem met de TV te verhelpen. Wat heerlijk dat dit soort dingen in de “bewoonde wereld” gewoon nog te fixen zijn! Die avond heerlijk een paar emmers bier gedronken met tapas en Gaby erbij. Zo heeft uitstel van vertrek z’n voordelen :)

Maar…. Ook zondag kunnen we niet weg door gebrek aan wind. Die 50 mijl naar Gran Canaria willen we bij voorkeur wel zeilend en niet tien uur motorend afleggen. Daarnaast, we hebben nog tijd, onze afspraak met Karin en Edwin is pas donderdag 7 november, dus blijven we gewoon lekker liggen in ons boxje. Die dag aan het eerste fotoboek gewerkt en ’s avonds Gaby te eten. We eindigen de avond van deze Medemblik-reünie met de fles van Willem op tafel. Zie hieronder het resultaat. Samengevat: het was errug gezellig!

P1040346

P1040347

De dag erna blijven we ook liggen want dan is Pieter jarig, 4 november is hij 58 jaar geworden, gelukkig en in volle gezondheid! Dat gaan we nog heel wat jaren proberen zo te houden. Natuurlijk hebben we er een feestdag van gemaakt, compleet met zelfgebakken appeltaart (wat ruikt dat lekker!), slingers en cadeau’s. En zoals gehoopt een regenbui van felicitaties, hartstikke bedankt allemaal!!!

P1040345

Vandaag was het dan wel zover; we zijn de haven van Santa Cruz uitgevaren na een mooie en gezellige tijd op Tenerife. Na een half uur kon de motor uit en hebben we de 50 mijl lekker kunnen zeilen naar Gran Canaria. De onherbergzame rotskust van Gran Canaria maakt indruk, we zijn benieuwd naar dit eiland. Inmiddels liggen we voor anker in de baai bij puerto Mogan, hebben de zon mooi zien ondergaan tijdens de barbecue.

Morgen vieren we dat het precies tien jaar geleden is dat we elkaar voor het eerst kusten, de champagne staat voor die gelegenheid natuurlijk koud. En zeven november gaan we Karin en Edwin ontmoeten voor een paar dagen gezelligheid, bijpraten en lekker een paar rondjes golfen. Ik kan haast niet wachten m’n vriendinnetje weer te zien!

 

Klik hier voor wat leuke foto’s van de afgelopen dagen.