Ongelooflijk dat we pas een week geleden uit Scheveningen wegvoeren!

Sindsdien alleen maar mooi weer gehad. prima windrichting en een nog steeds toenemend vakantiegevoel.

Hoe mooi de Engelse zuidkust ook is, we gaan haar toch vandaag nog verlaten. De wind is zo gunstig op dit moment om in alle rust de Golf van Biskaje over te steken, dat we die kans niet kunnen laten liggen. Noordoosten wind, de eerste uren weinig, daarna 10 knopen wind, donderdag en vrijdag meer kans op 15 knopen wind en daarna wordt het weer minder. Maar we zijn in ieder geval verzekerd van rustig weer, de goede richting, dus geen enorme Atlantische deining, wellicht een spinnakerkoersje. Tja, wat een buitenkans…. deze golf oversteken was toch het eerst verwachte struikelblok, en dat lijkt nu dus een eitje te worden. Maar goed, niet te vroeg juichen, eerst maar eens bewijzen.

We gaan ons nu klaarmaken, en om 16 uur vanmiddag varen we uit. Genoeg diesel aan boord, genoeg water en meer dan genoeg eten. Onderweg zullen we vast nog een vers broodje bakken en een visje vangen.

Omdat we geen AIS ontvangst verwachten op zee, heeft Pieter vanochtend geprobeerd uit te vinden hoe we elke 24 uur via de ssb radio toch een positierapport in de kaart kunnen zetten. Zie de homepage-link; het blijft een experiment vooralsnog. Mocht het niet lukken, geen zorgen, we melden ons weer als we in España zijn, we verwachten dus geen moeilijke tocht.

Hasta luego!