We zijn vertrokken, we zijn onderweg!

Eindelijk beginnen we zo langzamerhand het vakantiegevoel te pakken te krijgen. En dat is dan ook niet zo moeilijk, want het weer zit ons enorm mee. Sinds vertrek uit de haven van Scheveningen hebben we alleen maar strakblauwe luchten gehad en wind uit het noordoosten, ideaal om lekker op te schieten richting ons doel, de zuidwest punt van Engeland. Het zeilen voor de wind ging zo lekker, dat we meteen maar 2 etmalen hebben doorgepakt, onze eerste aanleghaven was Yarmouth op het eiland Wight, in het westen van the Solent. Als de stroom weer mee gaat staan over een paar uur, varen we door naar Weymouth, waar we onze drogue gaan ophalen, de remparachute voor als we ooit in heftig weer verzeild raken. Een ding wat 27 kilo weegt, en wat we nooit hopen nodig te hebben.

De laatste 2 maanden voor vertrek hebben we als soort tropenmaanden ervaren. De agenda puilde uit van de afspraken, we wilden iedereen natuurlijk nog even zien en spreken. En als we eens geen afspraak hadden staan, waren we bezig ons huis leeg te ruimen, ons werk af te ronden of bezig met een van die ontelbare klussen aan de boot. Zovele regelzaken, administratieve handelingen, de stroom postzendingen proberen te laten opdrogen. Wat voorbeelden: gewaarmerkte kopieën van de paspoorten laten maken. Internationaal rijbewijs aanvragen. Verzekering van de boot in orde krijgen. Aanmelden voor sailmail. Etc etc. Een half jaar geleden was onze to-do lijst nog 5 pagina’s lang, in de loop van de maanden werd de lijst steeds korter. De laatste maand waren het nog 2 A4-tjes. En natuurlijk was de lijst nog niet klaar bij vertrek, maar waren de belangrijkste zaken geregeld.

En heel goed nieuws op de valreep: we hebben ons huis weten te verhuren, met dank aan de inspanningen van Wobeco!

We kijken met enorm veel plezier terug op ons vaarwel-feestje bij At Sea, wat waren er veel mensen, wat hebben we veel goede wensen en lieve kadootjes ontvangen. Maakt u zich maar geen zorgen over ons bij slecht weer: de box met film-dvdtjes zit boordevol, de ipod loopt over van de nieuwe muziek, wij gaan ons niet vervelen!

De laatste week voor ons vertrek hebben we de inkopen gedaan, alles een plekje kunnen geven. Leuk om even naar de foto’s te kijken!

fotoMet de zuurdesem-moeder van Bas hebben we al 2x met succes brood gebakken, zelfs op zee! Zaterdag voor vertrek even een tegenvaller, toen Pieter de modem van de zendinstallatie niet aan de praat kreeg, terwijl Peter de deskundige er juist die dag was om Pieter wegwijs te maken met het apparaat. Gelukkig kon het zondag toch worden geregeld, maar moesten we er ons geplande vertrek wel door uitstellen. Ach ja, misschien ook wel goed, denkend aan de woorden van Thessa en Daan die ons uitlegden dat uitvaart op vrijdag en zondag ongeluk brengt! En met als grote voordeel dat we zondagavond een supergezellige ad hoc barbecue hadden bij Mignon en Jeroen, de eerste bbq van dit jaar in Nederland!!

Kortom, het spits is er af en wij komen steeds meer in de genietstand.