Begin van de zomervakantie 2012, terugblik op het afgelopen jaar.

Op 21 juni 2012 begon de zomervakantie voor ons, dezelfde dag waarop het meteorologisch zomer wordt, hoewel het weerbeeld zich daar nog weinig van aan lijkt te trekken. Lekker vroeg dit jaar, en eerlijk gezegd waren we er ook best aan toe. Na onze lange sabbatical van vorig jaar, hadden we een paar keer een weekje vrij, niet lang genoeg om helemaal los te komen van het dagelijks bestaan, iets wat we komende weken van plan zijn om wel te gaan doen.

Tjonge jonge, wat hebben we nog lang na kunnen genieten van die fantastische reis van vorig jaar. Drie en halve maand vrij van werk en andere verplichtingen, ongekend. En die tijd dan ook nog eens gebruikt om een mooie droom te kunnen verwezenlijken, met eigen zeilboot helemaal naar St Petersburg op en neer. Wat was dat een mooie reis, waar we met trots gevoel op terugkijken. Dat hebben we maar mooi gedaan met z’n tweetjes en onze Déesse!

Die reis had vervolgens ook nog eens een leuke nasleep. Wat we nog niet eerder op onze website hadden geschreven, was het feit dat Pieter Monique in de Hermitage ten huwelijk had gevraagd, voor haar totaal onverwacht. En een volmondig JA volgde daarop. We besloten dit “geheim” voor ons zelf te houden, totdat we het thuis eerst aan kinderen en ouders hadden verteld. Maar het gaf het tweede deel van de vakantie een heel andere kleur. We tintelden er een beetje van, leuk!

We konden het niet helemaal voor ons houden; toen Mieke op bezoek kwam in Finland wilden we het haar natuurlijk graag vertellen. Ook Ferdy kreeg het bij zijn bezoek in Zweden te horen, waarbij hij meteen als getuige werd gevraagd. Want dat hij dat voor Monique moest zijn, dat stond voor haar vast.

En ook tijdens die gezellige avond in Kalmar, waar we tijdens de terugreis een aantal van de St Petersburggangers troffen, vonden we het leuk dit nieuwtje met de groep te delen. Er werd super hartelijk op gereageerd!

Eenmaal thuis, volgde meteen een rondje door Nederland, waarin we het nieuws van onze trouwplannen vertelden. Later werden ook Harry, Joost en Tineke als getuigen gevraagd. David en Merel wilden ceremoniemeester zijn. En op vrijdag 2 maart 2012 was onze grote dag, een geweldig mooie dag, waarin we omringd werden door alleen maar lieve mensen, die iets voor ons betekenen.

En wat we heel leuk vonden, was dat er die dag 6 stellen bij waren die we tijdens de tocht van vorig jaar hebben leren kennen. Allemaal stoere avonturiers! Wat leidde tot een aantal bijzondere speeches en een lied met bijbehorende powerpoint-presentatie waarin volop foto’s van onze tocht naar St Petersburg! Piet en Paul, reuzebedankt! En het gegraveerde slot van de liefde ligt aan boord te wachten op die bijzondere brug!

Na ons huwelijk een mooie reis door Lapland, met husky’s de wildernis in. En daarna begonnen de voorbereidingen van het bootseizoen weer. Inmiddels zijn we bezig met de aanschaf van onze windvaan, ons huwelijkskado. We houden jullie op de hoogte.

Deze winter hebben we het staand want laten vervangen en het teakdek opnieuw laten rubberen en schuren. Het ziet weer strak en als nieuw uit.

Na wat basisonderhoud, zoals het poetsen van het polyester en het schilderen van het onderwaterschip, kon onze Déesse weer te water. In het begin van het seizoen is de elektricien bijna een week bezig geweest met het reviseren van het elektrische systeem rond de accu’s met een degelijk en profi resultaat: nooit meer overkokende accu’s??? Daarnaast heeft hij een 220Volt stopcontact aangelegd, ideaal voor op zee. Al met al een paar belangrijke punten van onze to-do lijst. Deze zomervakantie gaan we die lijst weer eens kritisch tegen het licht houden….