Hoera, het is begonnen!

Nog steeds hebben we allebei een gevoel van onwerkelijkheid; hoeven we nu echt de komende drie maanden niet meer te werken?

Tot en met vrijdag 20 mei nog gewerkt, laatste handeling was de afwezigheidsassistent aanzetten. Dag allemaal, ik ben van 23 mei tot 5 september 2011 afwezig!

Die avond wat inkopen gedaan. Zaterdagochtend een paar voorbereidingen, de taarten halen en vanaf twee uur die middag was het open huis. Ons uitzwaaifeest begon.

Wat hadden we een heerlijke dag! Prachtig weer, waardoor het gezelschap zich snel naar de binnentuin verplaatste. Overal waar we keken lieve en dierbare mensen, die ons gedag kwamen zeggen. De taarten met foto opdruk waren een succes.

Die avond wat pizza’s gehaald voor 16 man, een gezellig samenzijn in wat kleiner gezelschap. Om 20 uur de tweede shift, weer het huis vol gezelligheid. In totaal zijn er zo’n 64 mensen langsgeweest, hartverwarmend gevoel. Allemaal bedankt!

Zondagochtend het huis in orde gemaakt, de laatste regeldingetjes, en om half een op weg naar Leiden, waar we Merel&Adriaan oppikten. Gezellige rit naar Medemblik, verse inkopen bij de Deen gedaan en afgezet aan boord. Geniet van de auto, lieve allebei.

Ongelooflijk maar waar, ook voor die laatste spullen en kadootjes vonden we een plek. Tot nu toe is onze zwaar beladen boot nog steeds niet te klein. Ze ligt wel duidelijk dieper dan normaal ;)

Nog een laatste koffie bij Harry en Roos aan boord. Dan zwemvesten aan, motor gestart. Maar…. Met windkracht 7 pal dwars durfden we de box helemaal niet uit. We hadden geen zin in een slechte ervaring op de eerste dag varen, dus Tiene en Rob laten weten dat we nog even wilden wachten. Waarop zij spontaan besloten onze kant op te komen. Dus in plaats van een laatste uitzwaaiborrel ergens in Friesland, werd er geproost in Medemblik. Lieverds! Wat gezellig jullie nog te hebben gezien.

Dus nu is het in feit. Onze sabbatical is begonnen. Moet je zien, al meteen een paar prachtfoto’s kunnen nemen. En waar dan? Gewoon in Medemblik, waar het in het regattacenter een drukte van belang is, de dag voor de start van de Delta Loyd Regatta, waar het nog steeds stevig waait en waar slot Radboud prachtig in de zon staat. Vandaag even lekker niets, maar wel het plan voor morgen uitgewerkt. We gaan via Kornwerdersluizen tussen Vlieland en Terschelling door en denken dat we na een nachtje doorvaren overmorgenavond in Brunsbüttel zullen aankomen, de toegangshaven tot het Kielerkanaal. We zullen het gaan beleven.