De laatste loodjes….

Het is nu 10 mei 2011, bijna is het zover. Het voelt nog heel onwerkelijk, maar op 20 mei is onze laatste werkdag. En dan breekt er een tijd aan zonder agenda’s, zonder telefoon en mail. Een tijd waarin we lekker met z’n tweeën zijn en enorm gaan genieten van het buitenleven aan boord van onze Déesse.

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het naderende vertrek.

Overal allerlei lijstjes voor gemaakt; to do lijsten, boodschappenlijsten, wie-moeten-we-nog-bezoeken lijsten. Tassen werden klaargezet die een voor een meegingen naar de boot. Vorig weekend hebben we zelfs al het eten al ingekocht, in twee etappes naar de Deen in Medemblik.

Monique verzon een crea constructie, waardoor we een extra vloertje in de bilgeruimte kregen, maar verloor vervolgens de weddenschap over het aantal 2-liter pakken wijn wat onder de vloer kon worden weggestopt. Maakt niet uit, want al met al is er genoeg wijn om elke avond een klein feestje te houden.

Pieter heeft zich natuurlijk met de elektronica bezig gehouden. De nieuw geïnstalleerde marifoon lijkt het te doen. De weerstanden van de duogen inbouwen was dan weer een grotere klus dan gedacht. Opluchting toen de watermaker weer als vanouds stond te snorren en vol overgave vers gemaakt water in de wijnkelder spoelde….ach ja. Echt waardevol stof lag er niet op onze flessen.

Er worden allerlei pakketjes bij ons bezorgd, omdat we via internet nog allemaal leuke dingen bestellen: visitekaartjes van ons schip, anti-moustique geurtjes, sodaclub patronen en smaakjes, een mooi leesboek over de baltische staten. Pieter checkt dagelijks de toestand van het pak-ijs, wat op dit moment nog in de Oostzee ronddrijft. Het smelt nu snel, maar de watertemperatuur is enorm laag, kouder dan een gemiddeld dompelbad. De vissen zullen dus ook niet makkelijk bijten.

Overdag werken we nog, maar ’s avonds verkeren we in een pre-vakantie roes.

Pieter is nog druk bezig met de aankoop en verkoop van het huis van zijn moeder, iets wat onverwachts in een stroomversnelling is gekomen. Mariette, gefeliciteerd en veel sterkte en succes met deze enorm spannende stap!

Zaterdag 21 mei geven we nog een afscheidsfeestje, leuk om een moment te hebben waarop we iedereen nog even zien voor vertrek. Zondagochtend alle rommel in de prullenbak en dan op weg. Merel gaat ons naar Medemblik brengen, waarna zij en Adriaan ruim drie maanden kunnen genieten van onze auto.

Die dag nog varen we uit naar Friesland, waar we Harry zullen zien (en misschien Tiene en Rob?). Har blijft een nachtje slapen en wil ons uit-fotograferen als we maandag door de Kornwerder sluizen het wad opvaren, leuk! En dan is onze sabbatical echt begonnen!

St Petersburg, here we come!