Niet te geloven, nog twee nachtjes slapen en dan zitten we in alle vroegte in de auto, op weg naar Leiden, waar onze chauffeuse Merel klaarstaat om ons naar Schiphol te brengen, in ruil voor het lenen van de auto voor twee weken.

Wij gaan naar Curacao!

Ton en Toos zijn er inmiddels met hun Vagant aangekomen in Willemstad, overdag 30 graden. ‘s nachts 23!

We hebben de tas al klaar staan en kunnen haast niet meer wachten. We hebben vorige week ons duikdiploma gehaald en de paperassen voor een eventuele referral-duik liggen klaar. Zo benieuwd wat ons te wachten staat!

We weten eigenlijk niet welk plan de schipper van de Vagant heeft. Eerst nog een paar dagen relaxen op witte stranden? Of meteen vertrek richting Panama? En hoe lang blijven we op de San Blas eilanden? We laten ons er gewoon in onderdompelen, het enige wat vaststaat is onze retourvlucht begin april. Wel een ultieme kans om een kijkje te nemen in het leven van wereldreizigers, of beter gezegd: wereldomzeilers. We hebben een stoere tocht voor de boeg, met hoge golven, pittige zeeen; gaat ons dat bevallen? We zulen het beleven en er vast onze conclusies uit gaan trekken. Wij later ook, of toch maar niet?

Ton en Toos: here we come!!!