Dinsdag 22 maart 2011, we zijn op Aruba.

Donderdag jl kwamen we aan op Curaçao, waar we van het vliegveld werden opgehaald door Ton en Toos met een huurbusje, wat luxe! Eerst maar eens bijkomen op terras met uitzicht op de gekleurde huizen van het waterfront van Willemstad. Daarna hapje gegeten bij Fort Nassau, met uitzicht over de stad.

Alles was nog zo onwerkelijk, de warme wind, het licht, onwennig in de bijboot stappen en stuiterend naar de voor anker liggende Vagant, ergens in het Spaanse Water. De herinneringen van 10 jaar geleden komen weer boven, van de tijd dat Monique als superco 3 maanden gyn deed op dit tropeneiland.

Het plan was om zaterdag weg te varen, maar zoals alles hier anders loopt dan gepland, zo liep ook dit plan in de soep, toen de gaswinkel op vrijdagmiddag om 16 uur de deuren al had gesloten, en wij vijf over vier op de stoep stonden om onze volle gastank op te halen. Helaas, maandagochtend pas weer open.

Maar niet getreurd, dat gaf weer kansen! Zaterdagochtend na het gebruikelijke ochtendzwemmetje in het zoute water op pad, nostalgische tour onder leiding van Monique. Eerst naar Porto Mari, een geweldig mooi strandje met uitzicht over het blauwe water. Heerlijke koffie, en hoewel we er wilden blijven, werd de tocht vervolgd naar Westpunt, met lunch bij Jaanchies, waar nog weinig was veranderd. Een bezoekje daarna aan de ruige vulkanische noordkant van het eiland, waar de woeste zee omhoog spat tegen de uitgeholde rotsen. Laatste drankje bij Hooks Hut en dan weer naar de boot, moe en voldaan. Heerlijk slapen om zo’n zacht schommelend schip!

Zondag na het ontbijt gaan we weer terug naar Porto Mari. Toos installeert zich aan onze vaste ronde tafel met een goed boek, Ton gaat snorkelen en Pieter en Monique plannen hun eerste duik die middag. En…. het was fantastisch!! Technisch ging het goed, maar bovenal: wat een geweldig indrukwekkend onderwaterleven bij het rif. Zovele mooie vissen gezien met als klapstuk de koraalduivel! Heel de dag daar blijven genieten, van het snorkelen, het uitzicht, de lunch en de tropische warmte. Aan het eind van de middag het gedoe bij de immigratiedienst nog doorlopen om ons uit te klaren, wat leren wij er een hoop bij!

Maandag gaan Pieter en Monique op jacht naar de gasfles, leveren de huurauto in en bergen de bijboot op. Ondertussen hebben T&T de diesel en het water weer aangevuld en kunnen we ons klaarmaken voor vertrek.

Om elf uur varen we het Spaanse Water uit , op weg naar Aruba! Heerlijke tocht gehad van zo’n negen uren zeilen, flinke wind, tussen 20 en 25 knopen en behoorlijk onrustig zeetje, maar een mooie eerste ervaring. En goed om er even in te komen, voordat de ruigere tocht naar de San Blas eilanden gaat beginnen.

We vinden in het donker een ankerplekje en vallen tevreden in slaap.

Vandaag hebben we wel 8 mijl in de bijboot gestuiterd, op weg naar de immigratie, tja, want ook in- en uitklaren hoort er weer bij. Met al het bijbehorende gedoe. De lunch in de hippe strandtent onder parasol maakte het ongemak en de brandende zon in de bijboot weer helemaal goed. Daarna boodschappen gedaan voor de komende week (heen en teruggebracht door de waitress van de strandtent, zo lief!). Nu valt de avond en zijn wij ons aan het klaarmaken voor de grote tocht, die morgenochtend gaat beginnen.

Of er tijdens deze reis nog een update komt is niet zeker, wellicht is er geen internet op de San Blas eilanden, maar 1 ding is wel zeker: wij genieten intens!