03-01-2011

Het begin van een jaar vol beloften

2011 is begonnen. Is dit dan eindelijk het jaar waarin we onze langgekoesterde droom waar gaan maken? Wij denken van wel!

Wat een heerlijk vooruitzicht….. ruim drie maanden samen zeilen met als doel het bereiken van Sint Petersburg. Het plan is eind mei te vertrekken, door het Kielerkanaal richting Oostzee. Vervolgens al genietend en steeds verder hoppend richting zuidoost Finland, waar we eind juni met zo’n 40 boten bijeenkomen, om vervolgens onder de vlag van de kustzeilers gezamenlijk de laatste etappe te volbrengen tot Sint Petersburg.

Daar een cultureel verblijf van een week, waarna ieder weer zijns weegs gaat en we langs de kust van Finland en Zweden weer huiswaarts zullen gaan.

In gedachten fantaseren we er al op los; hoe zou het zijn om zolang weg van het werk te zijn, alleen maar bezig met de basisbehoeftes, het zeilen en de nooit-eindigende klussen aan boord? Het lijkt ons meer dan geweldig!

Inmiddels zijn we al volop bezig met de voorbereidingen, de antifouling gaat er deze week nog op en de to-do-list wordt er regelmatig bij gepakt.

De komende tijd zullen we regelmatig een update plaatsen.