Vrijdag 18 juni 2010; het seizoen is goed op weg!

Het seizoen begon dit jaar op donderdag 25 maart met het omvaren van de boot naar de ligplaats. De datum was nog spannend, want tot zeker drie weken ervoor lag het IJsselmeer nog dichtgevroren! In de winter is onze kiel, nu hopelijk definitief, gerepareerd. Verder hebben we de wandputtingen opnieuw ingekit. En natuurlijk weer gezellig gepoetst en ge-antifould. Er te laat aan gedacht dat de transducer van de dieptemeter defect was, daar kwamen we weer achter toen de boot eenmaal in het water lag. Dat betekende dat de boot toch nog een keer de kant op moest, een mooie gelegenheid om de romp eens professioneel te laten poetsen met Rewax door Dico. We spraken af dit begin juni te laten doen. Prachtig glimmend resultaat!

Het eerste deel van het seizoen is gekenmerkt door veel kou. Veel aan boord geweest, steeds veel de kachel aan gehad. Vaak een saunabezoek om weer op te warmen, heerlijk.

Tweede paasdag etentje met Ton & Toos en Harrie & Roos, leuk om over allerlei mooie zeilplannen te praten met elkaar. Het afscheidsfeest van Ton & Toos meegemaakt. Ze vertrekken voor een reis rond de wereld in een jaar of drie. Wij zijn, zoals Monique dat zo mooi zegt, jaloers maar niet afgunstig. Onze tijd komt nog wel!

We hadden een leuk reünieweekend met de toerskiërs aan boord, waarmee we naar Stavoren zeilden.

Het hoogtepunt van het voorjaar was de tocht naar Lowestoft met de toerzeilers. Het voelde extra veilig, want Monique haalde dit jaar haar Marcom B!

Na dat Lowestoft avontuur nog twee weekenden op een rij voor anker gelegen voor Urk: wat gaat dat toch makkelijk met onze nieuwe elektrische ankerlier die we dit voorjaar hebben gemonteerd. Wat weer mogelijk werd door de aanschaf van nieuwe accu’s. De boot is steeds meer klaar voor nog grotere avonturen.

Het seizoen is mooi op weg!