Pinksterrally naar Lowestoft; 20-24 mei 2010

Donderdag 6 mei was de laatste bijeenkomst in De Meern voor alle deelnemers aan de Pinksterrally naar Lowestoft, wederom georganiseerd door de vereniging van kustzeilers. Vorig jaar was zo’n succes dat we ons ook dit jaar hadden opgegeven.

Stefan wilde graag mee. Verder hadden we nog geen andere gasten, dus zeiden we ja tegen het verzoek of we een of twee opstappers mee konden nemen: Ernst en Ada kwamen er dus bij als bemanning tijdens deze tocht.

De Den Helder groep bestond dit jaar uit vier boten, naast de Dayak en de Déesse twee nieuwkomers, de Mistress van Tiene en Rob en de Ubuntu van Marc en bemanning. Tiene en Rob bleken een erg leuk koppel, ook met een bijzonder verhaal.

Woensdagavond na het werk verzamelen in Medemblik, inschepen en op weg naar Den Oever, terwijl we onderweg enorm genieten van de Mousaka maaltijd die Stefan had bereid. Die avond is de Dayak de ontmoetingsplaats en de kajuit is al snel meer dan vol, uiteindelijk zijn we met 15 mensen aan boord, de sfeer zit er al snel in. Dit herhalen we later al borrelend op de Mistress in Lowestoft en uiteindelijk op de Déesse weer terug in Den Oever. De heenreis in zeer licht weer, toch nog wat uurtjes gezeild, deels met gennaker. Ideaal dat Ada een kant en klare ovenschotel chili con carne had bereid, in de over en hopla, een feestmaal op zee. Na 25 uur aankomst in Lowestoft. Leuk diner die avond, dit jaar in buffetvorm en treurig eindigend in hollands kroeggezang met accordeon…. geen visitekaartje.

De dag erna per trein naar Norwich, prachtig zomerweer. Heerlijk rondgelopen, de kathedraal bezocht, met een groep liggend in het gras gepicknicked. Helaas onze favoriete foamburst niet kunnen scoren ondanks bezoek aan wel 8 boots-winkels. Die avond trakteren Ernst en Ada op een indiaas etentje. En Stefan trakteert op twee prachtflessen bubbels, om mee te proosten na afloop van de goede reis.

De terugreis was fantastisch, helemaal gezeild, deels met gennaker, dikke wind met op het eind nog een bijna aanvaring met een mosselveld op het wad, weer veel van geleerd!

Nog even nagepraat met elkaar in Den Oever en dan gaat ieder weer zijns weegs.

Extra leuk om Tiene en Rob een paar weken later weer te treffen op het vogeleiland, waar we na een gezellig diner aan boord worden overvallen door heftig slecht weer met 43 knopen wind op de teller bij gitzwarte lucht en weerlicht alom. Paniek op kanaal 16, overal losgeslagen schepen. Wat fijn dat wij aan die steigers vastlagen!